Greenline betonranden

Project
Greenline betonranden
Opdrachtgever
Struyk Verwo Infra
Jaar ontwerp
2016-2017
Uitvoering
Struyk Verwo Infra
Jaar realisatie
2017

Groener met Greenline, is de slogan die Struyk Verwo Infra gebruikt om deze opvallende reeks betonranden op de markt te zetten. Blom&Moors heeft in opdracht van en nauwe samenwerking met Struyk Verwo Infra de reeks betonelementen ontworpen om in te spelen op de klimaatadaptatie en om in de daaruit volgende marktbehoefte aan producten waarmee openbare ruimtes groener gemaakt kunnen worden, te voorzien.

De reeks ranke betonelementen van zelfverdichtend beton, compleet met bocht- en hoekstukken, bestaat uit lage (30 cm) en hoge randen (45 cm). Alle elementen kunnen zowel schuin naar binnen als naar buiten geplaatst worden. Met het ranke profiel van 15 cm zijn plantvakken strak te omlijsten. De elementen hebben een vlakke voet op maaiveldniveau voor een geraffineerde aansluiting op de bestrating.

Daarnaast biedt de reeks een serie zitelementen, al dan niet voorzien van vlak geïntegreerde zittingen. Als materiaal voor de zittingen zijn gelamineerd bamboe en FSC© hardhout gekozen. De bamboezittingen zijn een aaneengesloten vlak, de houten zittingen bestaan uit latten van gelijke of wisselende breedtes. Optioneel kunnen de zitelementen van sfeervolle ledverlichting worden voorzien.

De Greenline serie wordt voor het eerst toegepast in het Spoorpark, Tilburg.