Ik, het landschap en de dingen - Geestmerambacht

Project
Ik, het landschap en de dingen - Geestmerambacht
Locatie
Recreatiegebied Geestmerambacht
Opdrachtgever
Dienst Landelijk Gebied, Provincie Noord-Holland
Jaar ontwerp
2006-2009
I.s.m.
Grontmij Alkmaar
Jaar realisatie
2010 en verder

Recreatiegebied Geestmerambacht wordt ontwikkeld als een avontuurlijk landschap, met een rijke variatie aan landschapstypen en een grote diversiteit aan biotopen. De ontwerpvisie en het ontwerp van inrichtingselementen voor het Recreatiegebied Geestmerambacht vormt een vervolg en aanvulling op de Ontwikkelingsvisie voor de deelgebieden Kleimeer en Druppels (Grontmij). Uitgangspunt van de ontwerpvisie is om de karakteristieken van deze verschillende landschapstypen te ondersteunen door het ontwikkelen van vorm- en materiaalprincipes voor diverse inrichtingselementen.

Alle elementen worden vormgegeven alsof zij beïnvloedt zijn door water en wind en kunnen door de stoere en duurzame materiaalkeuze verdere invloed van het klimaat doorstaan.  Er worden verschillende reeksen elementen onderscheiden waaronder een reeks verschillende bruggen, vlonders en steigers, hekwerken voor de afscheiding van dierenweiden, zitelementen, speelelementen, uitkijkgebouwen, afvalvoorzieningen en fietsvoorzieningen.

Een nieuw landschap is na de aanleg niet af. De inrichtingselementen zullen de eerste jaren in belangrijke mate het beeld bepalen en daarmee de eerste indruk van de bezoeker.Download hier de projectfolder >> (1575 kb)