Solids&Seats

Project
Solids&Seats
Opdrachtgever
Struyk Verwo Infra
Jaar ontwerp
2012
Uitvoering
Struyk Verwo Infra
Jaar realisatie
2013

Solids&Seats is een uitgekiende reeks betonnen elementen waarmee aan de buitenruimte een toonaangevende kwaliteit kan worden gegeven. Blom&Moors ontwikkelde deze reeks in opdracht van Struyk Verwo Infra, die hiermee haar aanbod aan betonelementen aanzienlijk heeft uitgebreid.

Solids&Seats is solide én comfortabel door toepassing van moderne, rustige betonnen basisvormen en een royaal en prettig zitprofiel. Kenmerkend voor het ontwerp zijn de karakteristieke lage rug en de mogelijkheid tot het toepassen van armsteunen.

Daar waar gezocht wordt naar passende en hoogwaardige inrichting van de buitenruimte biedt Solids&Seats een veelzijdige reeks betaalbare standaardproducten die eenvoudig en zonder fundering te plaatsen zijn. De elementen zijn zowel kerend als vrijstaand te gebruiken. Vanwege de rustige vorm, de no-nonsense uitstraling en de vele vormvarianten is Solids&Seats breed toepasbaar.

Solids&Seats zijn te schakelen tot zitranden rondom groene eilanden en speelplekken, tot trappen en tribunes en ze bieden talloze zitmogelijkheden voor de inrichting van kades, schoolpleinen en stadsparken. Alle elementen zijn in maatvoering en detail zorgvuldig op elkaar afgestemd. Er zijn volop keuzemogelijkheden in materiaal en kleur, zodat elke plek een unieke uitstraling kan krijgen.

Solids zijn elementen die volledig zijn uitgevoerd in beton. Bijzonder zijn de zitranden met rug en (naar wens) een betonnen armsteun. In de reeks zijn hoek- en bochtelementen, nis-elementen, tredenelementen en vlakke platen opgenomen.
 
Seats worden uitgevoerd met een houten zitting en optioneel een rug, die vlak zijn ingelaten in het beton. Ze bieden aanzienlijk meer zitcomfort en geven meer allure aan de plek. Aan de Seats kan een houten armsteun worden toegevoegd. Net als de betonnen variant is deze extra breed uitgevoerd, zodat de armsteun ook als een tafeltje dienst kan doen.

>> Solids & Seats in de praktijk

Bekijk ook de Solids&Seats in de folder 'stijvolle elementen' pag.8 >>Download hier de projectfolder >> (2868 kb)