Woonhuis Nuland

Project
Woonhuis Nuland
Locatie
Nuland
Opdrachtgever
Fam. Kooiman Blom
Jaar ontwerp
2001-2002
Uitvoering
aannemersbedrijf Heijbra Vinkel
Jaar realisatie
2003

De moderne en levensloopbestendige woning is gebouwd naar ontwerp van de bewoners. Door de gelijkvloerse en open indeling en het prachtige panorama met zicht op de bosweide is deze woning met recht een 'bosloft' te noemen. Aan de voorzijde van de woning bevinden zich twee ruime slaapkamers, badkamer en toilet. De scheidingswand is nu in gebruik als bibliotheek en garderobe. Daartussen bevinden zich de deuren naar de ruimtes aan de voorzijde.

Aan de boszijde bevindt zich de royale living met daarin een zithoek, eetkamerplek, een afgeschermde werkplek en een open keuken. Vanuit deze ruimte heeft men zicht op de bosweide door midddel van een gevelbrede pui waarvan delen te openen zijn naar het terras.

De woning is comfortabel, goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming onder een betonnen afwerkvloer. Alle ruimtes zijn drempelloos. Een moderne houtkachel biedt extra comfort en gezelligheid.

Ook de bezonning en lichtinval is prettig: pril ochtendlicht in de bad- en slaapkamers, terwijl de zonsondergang vanuit de living kan worden beleefd. Een lichtstraat over de gehele breedte van de woning laat het daglicht rijkelijk binnenstromen.