Informatievoorzieningen voor Tilburg

Project
Informatievoorzieningen voor Tilburg
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
Gemeente Tilburg
Jaar ontwerp
2001-2006
Uitvoering
Stadsplattegrond: Arkenbout Zeefdruk, bewegwijzering: Agmi, infozuilen: Kloosterman metaalwerken en Vermolen Groep
Jaar realisatie
2003-2011

Om de bezoekers van de binnenstad Tilburg gastvrij te ontvangen zijn een stadsplattegrond, voetgangersroutebewegwijzering en informatiezuilen ontwikkeld en ingepast in het stedelijk weefsel. Culturele, recreatieve en dienstverlenende bestemmingen worden vermeld op de stadsplattegronden en zijn opgenomen in de route. De informatiezuilen markeren de entrees van de stadsparken en bieden een toelichting op ontstaansgeschiedenis en karakteristieken van de vele markante parken die Tilburg rijk is.

In de stadsplattegrond, bewegwijzering en informatiezuilen komen ruimtelijke en grafische vormentaal samen. Het ontwerp zoekt de balans tussen signaalfunctie enerzijds en integratie in de stedelijke buitenruimte anderzijds. Bovendien zijn herkenbaarheid, organisatie en leesbaarheid van de informatie uitgevoerd in de Tilburgse huisstijl (T-stijl) kenmerkend voor het ontwerp.

Alle informatievoorzieningen zijn flexibele systemen waarbinnen varianten in opstelling, maat en materiaal mogelijk zijn. De hoofdvorm is permanent en de beelddragers kunnen worden vervangen.Download hier de projectfolder >> (238 kb)