Gamba! Recreatie in Noord-Holland

Project
Gamba! Recreatie in Noord-Holland
Locatie
Geestmerambacht
Opdrachtgever
Recreatie Noord-Holland NV.
Jaar ontwerp
2005
Uitvoering
ontwerp website: één op één grafisch ontwerp en communicatie
Jaar realisatie
2006

Gamba! was het winnende antwoord op de prijsvraag Recreatie Actueel, uitgeschreven door Kunst en Vormgeving Noord-Holland. De prijsvraag betrof een cultureel planologische ontwerpopdracht waarvan de uitkomst deel zou uitmaken  van de grootschalige uitbreiding van het recreatiegebied Geestmerambacht. De jury prees het voorstel: ‘het straalt activiteit uit’ en ‘het geeft een bijzondere meerwaarde aan het ruimtelijk planproces’.

Gamba! stimuleert recreatieve projecten voor kinderen en volwassenen en speelt in op actuele recreatiebehoeften. Via de Gamba! website kunnen ideeën voor projecten worden ingezonden. Deze zijn vormgegeven als spelkaarten waarop gestemd kan worden. Favoriete projecten worden gerealiseerd. Succesvol gerealiseerde projecten kunnen een blijvende invloed krijgen op de sfeer, het gebruik en de inrichting van het gebied.

Het Gambaproject heeft drie jaar met succes gefunctioneerd en verrassende inzichten gegeven op het gewenste gebruik van het gebied. Het tijdelijke project is in 2009 beëindigd.