Meubilair tramtracÚ Vlaanderen-Maastricht

Project
Meubilair tramtracÚ Vlaanderen-Maastricht
Locatie
Maastricht
Opdrachtgever
Atelier Quadrat
Jaar ontwerp
2008

De tramverbinding Vlaanderen- Maastricht vormt een deel van het te realiseren openbaar vervoersproject ‘Spartacus’ in Belgisch Limburg. Atelier Quadrat heeft een inpassingstudie verricht naar drie alternatieven voor het tramtracé door de Maastrichtse binnenstad. Als onderdeel van deze studie heeft Blom&Moors het voorlopig ontwerp van de tramhaltes en trammasten op elk van de drie routevarianten ontwikkeld.

De reeks inrichtingselementen bestaat uit compleet ingerichte haltes, spanmasten en lichtmasten.
Uitgangspunt voor de ontwerpen is de samenhang ­tussen haltes en masten zodat een herkenbare en consistente inrichting van het tramtracé ontstaat.
De ontwerpen sluiten aan op de identiteit van de openbare ruimte van Maastrichtse binnenstad. Kenmerkend zijn het hoogwaardige materiaalgebruik, de zorgvuldige detaillering en de ingetogen omgang met straatmeubilair. De ambitie is ook het trammeubilair deze onderscheidende kwaliteit te geven.

De haltes en masten zijn modulair opgebouwd en kunnen worden aangepast aan de gewenste functie en aan de ruimtelijke kenmerken van de locatie.  Afhankelijk van de plek hebben ze een enkelzijdige of dubbel­zijdige oriëntatie en kunnen ze op een vlakke of hellende ondergrond worden toegepast.
Download hier de projectfolder >> (3194 kb)