Entree Bedrijventerrein Vorstengrafdonk

Project
Entree Bedrijventerrein Vorstengrafdonk
Locatie
Oss
Opdrachtgever
Cooperatie Bedrijventerrein Vorstengrafdonk
Jaar ontwerp
2021-2022
I.s.m.
Kruit|Kok landschapsarchitecten
Uitvoering
Dumaco, Ulehake, Aannemingsbedrijf T. van de Haterd
Jaar realisatie
2022-2023

De Coöperatie Bedrijventerrein Vorstengrafdonk in Oss ambieerde een representatieve entree, die in de avond afsluitbaar is. Nu de entree na jaren van voorbereiding is gerealiseerd, is het bedrijvenpark niet alleen veiliger, maar ook heel goed herkenbaar vanaf de afslag Paalgraven aan de A59. Aan beide zijden van dit knooppunt zijn twee bijzondere prehistorische grafheuvels en een vorstengraf uit de bronstijd te vinden.

De markante geschiedenis van deze plek ligt aan de basis van het ontwerp van de entree. In opdracht van de coöperatie en in samenwerking met Kruit|Kok landschapsarchitecten heeft Blom&Moors het ontwerp voor de cortenstalen elementen van de entree gemaakt. Kruit|Kok tekende het totale plan van de inpassing van de ritmische elementen in de glooiende heuvels met inheemse bomen en grassen die refereren aan het grafveld.

De indrukwekkende cortenstalen elementen vormen twee ritmisch gelede wanden die weerszijden van de entree markeren. Op de wanden is in RVS het logo van het bedrijventerrein opgenomen. In de avond gloeien de roestbruine wanden met logo’s fraai op.

De verderop gelegen poorten worden bij elkaar gebracht door een derde cortenstalen tussendeel waarmee op verzoek van de coöperatie de bezoekers welkom worden geheten en tot ziens gewenst.