Mellow Poufs&Planters

Project
Mellow Poufs&Planters
Opdrachtgever
i.s.m. Struyk Verwo Infra
Jaar ontwerp
2016 - 2021
Uitvoering
Struyk Verwo Infra
Jaar realisatie
2021

Mellow Poufs&Planters vormen een eigentijdse reeks poefs en plantenbakken voor publieke verblijfsruimtes. Door de vriendelijke afgeronde vormen en uitgebalanceerde materiaal- en kleurmogelijkheden zijn de zitelementen en plantenbakken zowel buiten alsook binnen te plaatsen om daar een speelse plek te bieden voor ontmoeting en verblijf. Door het samenspel van zitten en groen kunnen allerlei levendige opstellingen worden gemaakt. De naam Mellow refereert aan de zachtheid die de producten uitstralen.

De Poufs&Planters zijn gemaakt van glad, zelfverdichtend beton. De poufs zijn verkrijgbaar in twee afmetingen: small en large. Door de keuzemogelijkheden in materiaal en/of kleur van bottom, top en de metalen verbindingsring zijn allerlei varianten mogelijk. De uitvoeringen met FSC hardhout of bamboe zittingen geven door hun warme uitstraling en belijning extra verfijning.

Een gastvrije entree 
Het eerste project waar de Mellow Poufs&Planters zijn toegepast is bij de entree van The Red Apple, een opvallende woontoren in het centrum van Rotterdam. Naar ontwerp van KCAP Architects & Planners is in samenwerking met Blom&Moors de openbare ruimte aan de entreezijde, inclusief de entree, ingericht met de Mellow Poufs. De Planters, beplant met Straelitizia, completeren het uitnodigende gebaar.

De Mellow Poufs&Planters zijn opgenomen in de Street Art collectie van Struyk Verwo Infra >>

Zie ook KCAP The Red Apple >>